На 12-ти до 13-ти октомври язовир Искър отново ще бъде домакин на финалите на Шампионската лига по ветроходство

Най-добрите български ветроходни клубове се състезават, за правото да представят България на международните финали на SAILING Champions League през 2025

0


Дата на събитието: 12.10.2024

Сподели

Shares

Финали на Шампионската лига по ветроходство
Организатор на престижната надпревара BORA Sailing Championship Finals’2024 в България е BORA Sailing, в партньорство с Ултрамарин СКВ и Ветроходна Академия София. В акваторията на язовир Искър, на броени метри от брега, публиката ще може да се наслади на емоцията и тръпката от състезателното ветроходство.

Финали на Шампионската лига по ветроходствоПо време на двудневната надпревара най-добрите български ветроходни клубове се състезават, за да спечелят правото да представят България на международните финали на SAILING Champions League през 2025.
16 отбора от 10 яхт-клуба премериха своите технически и тактически умения по време на двата квалификационни кръга – в София през
април и в Бургас през юни. Осем отбора ще влязат този уикенд във финалната решаваща фаза на

BORA Sailing Championship’2024:
1. Siroko / Централен Софийски Яхт-клуб
2. Bora Bora / Ултрамарин СКВ / Шкипер: Ясен Къчински
3. WaW Racing Team / СК „Вятър и вода“
4. Shimazen / Яхтклуб „Ветроходство и приятели“ Сарафово
5. Hydromark / Яхт-клуб „Порт Бургас“
6. RegaTTac / Яхт Клуб Sofia Sail
7. Downwind / Яхт-клуб „Порт Бургас“
8. Wild Card / СК „Вятър и вода“

Финали на Шампионската лига по ветроходствоСвоят дебют като рефер на вода (Umpire) ще бъде Мариета Литарска, а главен съдия – Станислав Викторов. Кратките и динамични гонки създават истинска атракция на вода, което прави регатата изключително интересна и за публиката на брега. През 2021 България бе представена на Шампионската Лига по ветроходство в Германия от отбор на ОВК Несебър 2000, който се конкурира с 26 клуба от 15 нации.
През 2022, отново в Германия, страната ни бе представена от екипаж на Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“. През 2023 и 2024 отборите, които се състезаваха на SAILING Champions League във Виламура, Португалия, бяха от Яхт-Клуб „Порт Бургас“.
В неделя предстои да разберем кои ще са големите победители, които ще ни отведат на квалификации и финали и през 2025!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.