Чух, че Кросфит не е за мен и е само за натренирани хора…

Чули сте грешно. Функционалното трениране, като Кросфит може да бъде буквално за всеки

0
 

Сподели

Shares

CF GravityЧесто, преди да направим първата стъпка в дадена област, сме обзети от колебания. Съвсем нормално е да се питаме „Ще се справя ли?“ и „Дали другите не са много напреднали?“. В особена степен това важи за спортните дисциплини, където разликите в нивото често са видими от пръв поглед. Но, докато при други спортове, нещата стоят по-сложно и е необходимо да се тренира в група, спрямо личното ниво, то в кросфита нещата се получават по-лесно. Ако сте любопитни да разберете защо, четете в следващите редове.

Реално всеки може да практикува Кросфит, независимо от възрастта си и своята физическа форма. Програмата, която предлагаме в CF Gravity, е модифицирана за нуждите на всеки човек, за да му помогнем безопасно да стане по-здрав и да влезе във форма.

Хората, които тепърва започват, и хората, които са тренирали от години, могат да изпълняват модифицирани версии на една и съща обща тренировка.

Програмирането на CF Gravity може да се използва за постигане на всяка цел, като например:

  • да подобрите здравето си,
  • да нормализирате теглото си,
  • да подобрите представянето си в тренировките.

Кросфит, CF GravityВсеки ден тренировката ще бъде различна.

Ще откриете, че за един месец тренировки сте преминали през всяка мускулна група и всяка става – правейки различни многоставни движения, като лицеви опори, набирания, мъртва тяга, олимпийски повдигания, клякания, гребане, бягане и работа с дъмбели, като това е само пример.

  • Това е постоянно разнообразно трениране с адаптация към основни движения с висока интензивност, ако човекът е напреднал.
  • Ако пък е начинаещ, целим основно качество на движението и много добра подвижност на тялото, като мобилност и гъвкавост.

Този подход към тренировката позволява на хората да се включат в Кросфит, независимо от нивото на тяхната физическа подготовка.

Особено внимание към безопасността и индивидуален подход

В началото е наистина важно да разберете как да изпълнявате движенията безопасно, така че ние караме всеки от нашите нови членове да премине през процес на адаптиране, който включва индивидуални тренировъчни сесии.

Кросфит, CF Gravity

Функционално трениране

Дори когато хората не са тренирали от години (или НИКОГА не са тренирали), ние все още използваме функционалното трениране, като подход, за да ви помогнем да постигнете фитнес нивото, което сте искали да постигнете.

Така че, когато си мислите за функционално трениране и гледате хората, които вече са атлетични, силни, експлозивни, имат страхотна издръжливост или каквото и да е, знайте че и те са започнали от някъде. Поради метода на трениране, според нивото на човек и персонализираните тренировки, всеки ден за всички наши спортисти, ще видите също и хора от различни нива да бедстват и да празнуват заедно, в една и съща тренировка.

Не забравяйте, че Кросфит не е само за хора – „машини“. Функционалното трениране е за хора, които желаят да работят упорито и да стават по-добри, без значение какво е текущото им състояние.

Кросфит общността в твоя подкрепа

Кросфит е нещо повече от спорт и връзката с останалите трениращи е ненадмината. Не само ще намерите общност в собствения си клас за трениране или зала, както тук в CF Gravity, но можете да пътувате навсякъде и да бъдете добре посрещани навсякъде.

Удивително е чувството да знаеш, че принадлежиш към общност по всяко време от живота си и особено, ако се опитваш да постигнеш някаква цел, да се измъкнеш от вкъщи, от работа, да подобриш здравето си и физическата форма, току-що си се преместил на ново място или се е случила голяма промяна в живота ти.

Наличието на  хоби със забавни хора и подкрепяща общност винаги е добре решение.

Кросфит, CF GravityИма другарство в това да си помагаме един на друг, да бъдете най-добрият, да научите нови неща и заедно със същите хора, като вас, да подобрите начина си на живот. Хубавото е, че общността се състои от хора с различен произход, различни кариери, различни политически възгледи – но тези неща НЕ пречат на хората да са задружни и да се подкрепят взаимно.

В CF Gravity ние наистина вярваме, че Функционалното трениране може да бъде ценен инструмент за подкрепа на всеки, който се бори с напрежението в ежедневието си или полага усилия да влезе сам във форма. Често виждаме как един човек влиза в залата угнетен от проблеми, но след разговор с някого и след края на хубавата тренировка, си тръгва с бодрост и усмивка.

Виждаш как изведнъж този човек постига това, което някога е смятал за невъзможно и хората около него знаят точно какво е вложено в това постижение и са също толкова горди с него.

Докато се сблъсква с умора в края на тренировката, същият този човек излиза по-силен и по-решен да се справи с всичко, което го очаква през деня или следващите дни, защото това, което правите на тренировка, ви прави по-силни, отколкото сте.

Надяваме се да се видим и с теб в залата!

Повече за залата, треньорите и тренировките научи на www.gravitysofia.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.