За втора поредна година „Пиринско“ чисти отпадъците от планините

Тази година кампанията „Пиринско Чисти Планини“ се провежда под мотото „Да изчистим ненужното от планината“ и ще има повече локации и повече дати. Всички доброволци в почистванията ще могат да играят за награди

0
 

Сподели

Shares

Пиринско Чисти ПланиниАко и ти обичаш планината и ти е болно всеки път, когато видиш отпадъци сред природата, сигурно ще се зарадваш да разбереш, че кампанията „Пиринско Чисти Планини“ ще се проведе за втора поредна година това лято.

След успеха ѝ през 2023 г., „Пиринско“ подемат отново с вдъхновение инициативата за по-чист Пирин!

Пиринско Чисти Планини
През 2023 г. над 1000 доброволци от цялата страна се включиха в кампанията „Пиринско Чисти планини“, като почистиха два района в планината – пътеките около хижа Гоце Делчев и при изходен пункт за хижа Яворов. Карлсберг България, под чиято шапка е марка „Пиринско“, се включи и в националната кампания на bTV „Да изчистим България заедно“, като служители на компанията почистиха еко пътека Ролбан край Банско и парк Кьошковете в Шумен.

Като част от кампанията, „Пиринско“ постави пейки от рециклиран материал в почистените райони в Пирин планина и спомогна за облагородяването на еко пътеките. Тази година марката ще дари на партньорските хижи преси за кен опаковки, с които да намалят обема си от отпадъци.

Това лято кампанията продължава с повече локации, повече дати и повече участници.

Пиринско Чисти ПланиниКак можеш да се включиш?

На изходните пунктове ще получиш торбичка и ръкавици, които в края на разходката си можеш да предадеш със събрани отпадъци, а Пиринско ще ти се отблагодари с награди. Всеки участник ще получи кен с алкохолно или безалкохолно „Пиринско“, а освен това ще може да играе за тематични награди – раница, значка и планинарско канче с уникален дизайн.

"Пиринско Чисти Планини" 2024 - наградиЛокациите и датите през месец август 2024 са:

03.08: х. Яворов, Разлог и х. Гоце Делчев, Добринище;
10.08: екопътека Ролбан, Банско и х. Бъндерица, Банско;
17.08: х. Бъндерица, Банско и х. Демяница, Банско;
24.08: х. Яворов, Разлог и х. Беговица, Сандански;
31.08: х. Гоце Делчев, Добринище и екопътека Ролбан, Банско.

Следи всички актуални новини за събитието във Фейсбук: Тук!

Повече информация за „Пиринско Чисти Планини“ можеш да откриеш на навънспиринско.bg.

Пиринско Чисти Планини *   *  *

От самото си създаване до днес, „Пиринско“ стои зад редица инициативи, свързани с опазването на природата и облагородяването на средата в своя домашен регион – Пирин. Марката е реализирала редица проекти със социална и обществена значимост в региона, като облагородяването на теснолинейката Септември-Добринище, обновяване на планински хижи, поставяне на информационни табели и кошчета за отпадъци в планината, подкрепа за местната общност и за културни събития.

През 2024 г. „Пиринско“ подаде ръка и на кампанията „Хижа на годината“, на която е официален партньор и добротворец, който ще осигури аварийна соларна система за заслони. Освен това марката е патрон на две от категориите в конкурса, свързани със заслони – „Най-добър заслон, стопанисван на място“ и „Най-добър заслон, нестопанисван на място“. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.