Open Vratsa festival очаква малки и големи на 31 август и 1 септември

Улица “Търговска” и Етнографски комплекс "Софроний Врачански" ще се превърнат в сцена

0


Дата на събитието: 31.08.2024

Сподели

Shares

Open Vratsa festivalНа 31 август и 1 септември Враца отново отваря сърцето си в ритъма на Open Vratsa Festival! След успешното пилотно издание на фестивала, той се завръща, за да донесе нужната глътка свежест с качествена музика и творческо вдъхновение на фона на величествения Врачански Балкан.

Улица “Търговска” и Етнографски комплекс „Софроний Врачански“ ще се превърнат в сцена, на която съвременните изкуства ще се вплетат наедно със старите занаяти и традиции, за да докажат, че изкуството и творчеството не са лукс, а необходимост за всеки един от нас. Враца ще очаква своите гости от страната и чужбина, за да сподели от съкровищницата на своя културен живот.

Open Vratsa festivalСред музикалните звезди на фестивала тази година са любими и признати на българската сцена групи, сред които Paraplanner, TEDDY VELVET Band, Tickle the Sage, Viagem ao Brasil. С нетърпение очакваме и участието на Георги Арсов, Leafy и Denk, дует Обертон и много други прекрасни творци.

А ако Господ е DJ, то сътворяването на фестивала ще бъде повече от епично, защото организаторите са ни подготвили и изпълнена с ритъм, импулс и мелодия DJ-програма. Bosskar Wild, DJ JUJU, тайнствения The Boy Genius и Petska ще сътворят нови светова само и единствено за публиката на Open Vratsa Festival.

Любими в програмата са ни и хумористичните акценти тази година. Известен със своя колоритен говор, типичен хумор и философия за живота Цветан Дочев – Дедо Скръц идва в компанията на още един прочут зевзек – Пияният Бард. Двамата ще поднесат скечове и някои непубликувани шедьоври, специално подбрани за фестивала.
Продължаваме изненадите с прекрасната възможност да усвоим тайната на древните занаяти – грънчарството и тъкането на стан. Пазителите на традицията – майстор-грънчар Кузман Жеков и майстор-занаятчия Ангел Милчев ще ни въведат в магията на изработването на керамични изделия и художествената тъкачна тъкан. Двамата, заедно с още няколко врачански майстори, основават “Северозападна задруга на старите занаяти – гр. Враца”, за да съхранят огъня на древността, до който ще можем да се докоснем и ние през двата фестивални дни.

Open Vratsa festivalА сега ще отскочим до детския кът, където ще ни очакват ROBO KIDS Vratsa, с които креативността среща технологиите по най-забавен и интригуващ начин. За малките гости са подготвени още куп чудни преживявания, затова ви каним да се запознаете с програмата на фестивала най-подробно.

Време е и за любимата ни арт-терапия с талантливите творци от базара за изкуства на Open Vratsa festival. Най-новото от своите творби и вдъхновения идват да ни споделят много артисти, сред които: Chilla Goods, Forest Harmony, Wandala Mandala, Bogart Studio, Emi.illustrations и много други.

Второто издание на Open Vratsa festival обещава да е още по-музикално, забавно, творческо и вдъхновяващо. Врачански Балкан ни очаква и не смятаме да го разочароваме. Ще се видим във Враца!

Проектът се финансира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ за развитие на туризма в Северозападна България.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.