Грант за строителни материали с GP Group

За втора поредна година компанията осигурява строителни материали на стойност 5 000 лв. за ремонт на хижа или заслон

0
 

Сподели

Shares

Грант за строителни материали с GP GroupМного са  хижите и заслони в България, които се нуждаят от базови строителни ремонти, за да осъществяват ключови дейности, неразделна част от ежедневното функциониране на такъв тип обект. През изминалата голям процент от получените проекти за гранта за строителни материали на GP Group, бяха за ремонт на покриви, стълбища, фасади, санитарни и кухненски помещения. 

Водени от стремежа да създадем повече възможности за подобряване на условията в българските хижи и заслони, с радост обявяваме, че за втора поредна година фирма GP Group ще подкрепи кампанията „Хижа на годината“. Компанията отново осигурява грант на стойност 5 000 лв., предоставени под формата на строителни материали. И това не е всичко. В духа на солидарност, екипът на GP Group отново ще обедини сили и ще окаже помощ на победителя в гранта по подготовката и изпълнението на проекта, с допълнителен труд на специалисти на компанията. 

През 2023г. в гранта на GP Group, участваха двадесет и седем кандидата. След оценяване на подадените кандидатури от номиниращите организации и организаторите на кампанията, единодушно най-високо беше оценен и спечели проекта на емблематичния за много планинари Заслон Черни връх /Витоша/. След официалното награждаване през декември 2023г., екипът на GP Group проведе няколко срещи със стопаните на заслона, в които бяха обсъдени технически и организационни въпроси по предстоящото реализиране на проекта. Подготовката тече с пълна скорост, като се очаква изпълнението му да започне всеки момент и да приключи в рамките на летния сезон. Повече подробности за реализацията можете да прочетете тук

Съгласно новата механика за предоставяне на грантове през 2024г., в гранта на GP Group още на етап номинации бяха предложени хижи и заслони, които имат спешна нужда от базови ремонти и стопаните им са показали желание и възможност да ги изпълнят. 

Всички номинирани за грантове хижи и заслони през 2024г. година са избрани за отговарящи на критериите за съответната помощ от номиниращите организации, които добре познават спецификите на планинският туризъм. За още по-голяма представителност, тази година,  в етапа на номинации бяха допуснати за разглеждане и публични предложения, направени чрез анкета до планинарската общност.
До всички предложени за номинации хижи и заслони бяха изпратени мотивационни анкетни карти за събиране на необходимата за изпълнението на гранта информация. На база отговорите на анкетите е финализиран списък с хижите и заслоните, които се борят за грантовете. Всички номинирани за подкрепа хижи може да видите тук

За да допълним гранта, към дейностите свързани с изпълнението му ще могат да се запишат и участват доброволци, които да допринесат за ще още по-голям резултат. За по-висока ефективност, дейностите по реализирането ще се координират и подпомагат от организаторите на кампанията „Хижа на годината“. Записването за участие в доброволческите акции ще става на сайта https://huts.360mag.bg/dobrovolci/, където е поместена и цялата информация за тазгодишната кампания, подкрепяща планинския туризъм

Победителите във всички грантове ще бъдат избрани с публично гласуване, което се провежда онлайн на huts.360mag.bg, в периода от 15.05.2024г. до 25.09.2024г. 

ГЛАСУВАЙ И ТИ – Помогни да изберем най-достойните за подкрепа

Всичко за механиката за изпълнение на грантовете тази година четете ТУК!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.