Летище Ерден посрещна състезателите от Държавното първенство по парашутизъм

Републикански шампион за 2024 г. и златен медалист стана старши сержант Стоян Колев - парашутист спасител в Отделение "Търсене и спасяване" на 24-та авиационна база - Крумово

0
 

Сподели

Shares

Летище Ерден посрещна състезателите в Държавното първенство по парашутизъмОт 14.06.2024 г. до 16.06.2024 г. на летище Ерден, област Монтана се проведоха състезанията по парашутизъм – „59-о Държавно първенство по парашутизъм“, което е кръг от „Източноевропейската купа по парашутизъм за приземяване в цел“.

Момчетата от представителния отбор на Военновъздушните сили със състезатели от спортен клуб „Хелиспорт“ от 24-а авиационна база – Крумово се представиха отлично, като в отборното класиране на „Държавното първенство по парашутизъм за приземяване в цел“ спечелиха първото място. Те събраха и призовите места при индивидуалното класиране.

Летище Ерден посрещна състезателите в Държавното първенство по парашутизъмВторото място в отборното класиране бе за Отбор Варна. Отборът от СКОС „Сили за Специални операции“ се нареди на трето място.

В крайното индивидуално класиране републикански шампион за 2024 г. и златен медалист стана старши сержант Стоян Колев – парашутист спасител в Отделение „Търсене и спасяване“ на 24-та авиационна база – Крумово, второто място зае Ани Стаменова – инструктор по парашутизъм, а старшина Петко Кирков – парашутист спасител в Отделение „Търсене и спасяване“ на 24-та авиационна база – Крумово, завоюва третото място.

Летище Ерден посрещна състезателите в Държавното първенство по парашутизъмОтборен първенец в класирането на Източноевропейската купа стана Авалон/Avalon.

В първенството участваха 13 отбора от девет държави – България, Босна и Херцеговина, Германия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Унгария и Черна гора, като четири от отборите бяха съставени от военнослужещи, три от които от Военновъздушните сили и СКСО от състава на Българската армия.

Летище Ерден посрещна състезателите в Държавното първенство по парашутизъмПредвид трудностите да се съхрани този спорт в България, нашите момчета и момичета показаха, че с усилия и упоритост успяват да запазят своята мотивация и отличната си подготовка, и така да завоюват още много победи.
Следващото предизвикателство е в Унгария – 42-рото световно военно първенство на CISM по парашутизъм, за което ще стискаме палци на нашите парашутисти от Българската армия.

снимки: личен архив на участниците

Вижте още: България с достойно представяне на Световното по парашутизъм

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.