Слав Киров спечели 1-во място на европейската купа по спортно катрене – боулдър за мъже и жени

Чудесен завършек на сезона за 19-годишния ни състезател, след сребърния медал на европейското и бронзов на световното първенство при юношите U20

0
 

Сподели

Shares

Слав КировНа 5 и 6 октомври в Генуа, Италия, се проведе последната европейска купа за сезона при мъже и жени в дисциплината боулдър. Отново отлично представяне на Слав Киров, който заслужи първото си златно отличие при мъжете на състезание от такъв ранг.

Слав започна силно участието си, като на квалификацията зае 4-то място, на полуфинала – 7-мо, а на финала, където рутсетърите бяха подготвили много трудни боулдъри, той беше единственият, който успя да постигне ТОП, всички останали състезатели записаха само зони.

Това е един великолепен финал за 19-годишния Слав на състезателния сезон, в който той постигна освен златото при мъжете в Генуа, сребърен медал на европейското и бронзов на световното първенство при юношите U20 в най-силната си дисциплина – боулдъра.

Другите двама български състезатели в Генуа се класираха: Боян Киров – 48-мо място, Матей Мицев – 55-о място. В класирането по нации при мъжете България е на 5-то място от 23 страни – участнички.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.