Италианци окупираха подиума на Пампорово Байк Фест 2024

Над 150 участници се включиха в 10-ото юбилейно издание на събитието

0
 

Сподели

Shares

Пампорово Байк Фест 2024От 26 до 28 юли родопският ни курорт беше домакин на едно от най-големите събития в планинското колоездене в България и региона – Пампорово Байк Фест 2024. Стотици колоездачи и зрители от страната и чужбина се събраха в Пампорово и бяха част от събитието.

По традиция по време на феста се проведоха множество интересни събития, сред които голямо международно състезание, носещо точки за световната ранглиста, състезание по спускане за деца и младежи – трети кръг от детските даунхил серии, както и развлекателни активности и мероприятия, сред които експо зона, боулинг вечер и концерт с музика на живо във финалната зона на плац Студенец.

Над 150 участници от всички краища на страната, както и представители на Германия, Гърция, Италия и Република Северна Македония се включиха в събитието и се бориха за спечелването на точките за световната ранглиста.

Пампорово Байк Фест 2024: Ян ЛанерЯн Ланер от Италия е големия победител в събитието, който успя да се класира първи в квалификациите и във финала на състезанието в категория мъже елит. Италианецът премина безпроблемно по близо двукилометровото техничното и трудно трасе за спускане в Пампорово с време 2:23.09 мин. Втори след него се класира още един от италианските представители – Алберт Ханес.

Първи сред българите и на трето място в елитната категория при мъжете се класира представителят на клуб Райдърс Юнайтед – петричанинът Димитър Мазнейков, който направи много чисто спускане и спря часовника на 2:28.81 мин.

Димитър МазнейковПри юношите класирането оглави Емануел Лоукерис от Гърция, а втори и трети след него се класираха Стефан Стоев и Васил Асенов. При мъжете в категория Мастърс над 30 години, първи се класира Арис Хаджигеору от Гърция, втори е Борислав Спасов, а на третото място на почетната стълбичка се нареди Йовче Даскаловски от Република Северна Македония.

При дамите победител е националната ни шампионка Деница Тошева, която спечели нови 60 точки за световната ранглиста, което ще ѝ отреди място в топ 50 в международната класация!

Освен за „големите“, в съботния ден на 27.07, се проведе и трети кръг от Детските Даунхил Серии за годината, където близо 100 деца и младежи на възраст от 10 до 16 години се включиха в надпреварата.

В категорията на децата до 12 години, класирането оглави Стоил Димитров от Райдърс Юнайтед, а в категориите до 14 и до 16 години златните медали отидоха в съседна Гърция с Димитрис Власополос и Геоугус Чутос.

Победителите в отделните категории си разделиха награден фонд от над 4000 лева, както и множество предметни награди, предоставени от партньорите на събитието от Пампорово АД, Ред Бул, Керхер България, Акваматрикс, Doppelherz и други.

Междувременно летният сезон в Пампорово тече с пълна сила, като всеки ден без почивка работят Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, както и атракционите в курорта, а до 8 септември, включително, всеки петък, събота и неделя за туристи и колоездачи ще работи също и лифтът до Мечи чал.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.