25 юли: Денят извън времето

Според календара на маите в този ден Земята преминава през пространствен портал и той бележи края на старата и началото на новата година

0
 

Сподели

Shares

Най-ранният открит документ за празнуване на Нова година датира отпреди 4000 години. Той идва от древна Месопотамия и сочи, че по онова време първият ден на годината – Акиту, е бил отбелязван във Вавилон с новолунието, най-близко до пролетното равноденствие. В Асирия пък това е било новолунието съответно до есенното равноденствие.

През V век пр. Хр. гърците започват да свързват началото на годината със зимното слънцестоене (21-24 декември). За римляните новата година започвала от 1 април. По григорианския календар, по който броим дните и у нас, новата година идва на 1 януари.

Календар на Ацтеките
снимка: El Comandante

Според календара на маите обаче, годината приключва на 24 юли, а началото на следващата година е на 26 юли. Сигурно с право се питате какво се случва на 25 юли? Това е специален ден.

Календарът на маите е ориентиран не спрямо слънчевите, а спрямо лунните цикли.

Според това възприятие, в календара на 13-те Луни, всеки месец (Луна) има 28 дни. Така годината се състои от 13 периода по 28, което прави 364 дни. 365-ият ден не е нито ден от седмицата, нито ден от месеца (Луната), затова се нарича Ден Извън Времето. Празнува се от 1992 година по целия свят.

25 юли – Денят извън времето

За маите Денят извън времето е галактически ден на свободата, изкуството, творчеството, молитви и медитации за мир. Това е ден, когато изкуството може да излезе извън границите на историята. По цялата Земя се провеждат фестивали за „Мир чрез Култура“.

Този ден формално се отнася към отиващата си година, но всъщност е и фактор към следващата, който поддържа и съединява двете годишни спирали. 25 юли е както ден за ретроспекция на изминалата година, така и ден, в който всеки се подготвя за следващата.

Смята се, че в този период Земята преминава през пространствен портал – източник на мощни нови космически енергии.

Изобразяване на месеците от маите

Изобразяване на месеците от маите (рисунка: Cyrus Thomas, 1885 – източник: doaks.org)Приема се, че 25 юли е ден за пречистване, освобождаване от условностите и откриване в себе си на нови потенциали. Можете да коригирате своите планове и желания, като ги „препишете“ в душата, обръщайки внимание на това, което сега е актуално и важно за вас. Препоръчва се освобождаване от тежкия „багаж“, който би се отразил негативно на живота в енергийно-символичната нова година.

В Деня извън времето можете да напишете върху лист писмо, в което да включите пожелания към новото време, да успокоите душата си с мисълта, че водата разтваря и отмива миналите тежки моменти и неприятности.

25 юли е Празник на Мира и Културата. Това е ден за живота, любовта, изкуството и универсалната прошка. Неговата философия се изразява с формулата Т(Е)= ART или „Енергията във Времето се превръща в Изкуство“.

Според вярванията, в този уникален ден, нивото на синхронизация с центъра на галактиката е максимален. Провеждайки медитация, човек трябва с мислите си да обходи всички свои победи, но и извлечени поуки, с дълбока благодарност и да предаде тази квинтесенция на храма на душата си!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.