След брутално непрекъснато плуване: рекорд от 510 км за 62 часа

Рос Еджли постигна невероятен рекорд, плувайки в брутални условия при температура на водата от 9°C

0
 

Сподели

Shares
Рос Еджли постигна невероятен рекорд, плувайки непрекъснато 510 км при температура на водата от 9°C
снимка: @rossedgley Instagram

Изявеният атлет в спортовете за издръжливост и авантюрист Рос Еджли обяви, че е завършил рекордно непрекъснато плуване (предстои ратификация) от 16 до 19 юни в река Юкон в Канада.

В профила си в Instagram Рос сподели новината, че е преплувал 510 км без спиране, спане или докосване на земята и при температура на водата от 9°C. Той е изминал разстоянието за 62 часа! Това прави по 8,2 км за час.

Рос заявява:

Предстои да споделя толкова много ЕПИЧНО съдържание, но засега ще се отпусна и ще празнувам с НАЙ-ЕПИЧНИЯ екип, събиран някога на река, чиято героичност ме спаси от водни бързеи, мечки, вълци и хипотермия!

Рос Еджли
снимка: @rossedgley Instagram

Огромно предизвикателство 

Тъй като това е опит за рекорд по непрекъснато плуване, това означава, че Рос не може да спре по каквато и да е причина, включително сън. Температурите също са впечатляващи. В Обединеното кралство се използва оценка на RNLI за водните условия и 9°C официално се класифицира като „много студена вода“.

Видео и снимки, показани в публикацията на Еджли в Instagram, показват ръцете и лицето му, пострадали от ефекта на дълъг престой в студена вода. Виждаме го и да лежи на земята, все още в неопреновия си костюм DeBoer, увит в одеяла от фолио.

Вижте още: Петър Стойчев е първият българин носител на наградата – Тройна корона

Рос Еджли
Виждат се последствията от дългото плуване / снимка: @rossedgley Instagram

Той е споделил и снимка с много неприятен разрез на задната част на единия крак (който спестяваме). Предстои да разберем как е станала контузията.

Верен на себе си, Рос обичайно оптимистично заявява :

Също така НЯМАМ търпение да празнувам с бургери с моето семейство, което направи това възможно.

Трудни предишни опити

Рос Еджли е известен с много прояви на свръх издръжливост, често базирани на плуване.

Преди това Еджли има два неуспешни опита да постави световен рекорд в непрекъснато плуване: веднъж в Лох Нес и веднъж в езерото Тразимено в Италия. При опита в Шотландия Еджли плува 79 км за 52 часа и 39 минути, с което постави рекорд за най-дълго плуване в Лох Нес. При това плуване той издържа на температури до 5°C през нощта. Вторият опит  – в езерото Тразимено, близо до Перуджа, беше прекратен след 70 километра, поради високи температури, поради което не беше безопасно да продължи.

Вижте още: Феноменално постижение: Цанко Цанков преплува залива Кук с рекордно време

Рос Еджли след края на рекорда - непрекъснато плуване 510 км при температура на водата от 9°C
Изтощение и удовлетворение след успеха на рекордното плуване / снимка: @rossedgley Instagram

За признаването на рекорда

Еджли подчертава, че записът „очаква ратификация, след като бъдат прегледани всички видеоклипове, GPS проследяване и разкази на свидетели“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.