“Уютна хижа” с Матраци ТЕД – Грант за обновяване на легловата база в хижите

"ТЕД БЕД" ЕАД предоставят различни продукти за добър сън на планинарите на стойност 15 000 лв.

0
 

Сподели

Shares

“Уютна хижа” с Матраци ТЕДВ планината винаги е добре да сме подготвени с план преди тръгване. Дори  и да сме планирали само еднодневна разходка, е от ключова важност да знаем точно къде отиваме, колко време ще ни отнеме, какви условия очакваме да ни посрещнат и най-важното какво да направим, ако нещо се обърка. Опитните планинари си съставят план „А“ и план „Б“, за да знаят къде могат да се подслонят, ако се наложи. Така хижите и заслоните се превръщат в нещо повече от дом за всеки пътник, те са планинската обител.

След дълъг ден по планинските пътеки човек с радост приема гостоприемството и уюта на планинските хижи и в добра компания се отдава на възстановяване на силите, преди на следващата утрин да продължи в начертаната посока. Известно е, че сънят е от съществено значение за организма, когато трябва да си отпочине и възстанови своите енергийни запаси. Ето защо и нощувката в хижа или заслон е толкова важна.

За наша радост тази година в кампанията „Хижа на годината“ се присъединяват и водещия български производител на матраци, легла и аксесоари за сън, компания „ТЕД БЕД“ ЕАД – добре познати като „Матраци ТЕД“

В повече от 25 години прекарани в изследвани на най-добрите и успешни технологии за производство на висококачествени матраци и спални аксесоари, „ТЕД БЕД“ ЕАД несъмнено знаят какви са разликите в ползите от съня, при използване на матраци произведени преди 30-40 години и тези от наши дни. Отчитайки факта, че по-голяма част от хижите и заслоните матраците са на повече от 20 години, а на места дори и повече, екипът на Матраци ТЕД се включват в общите ни усилия да обновим и подобрим местата за отдих в планината с осигуряване на грант. 

“Уютна хижа” с Матраци ТЕД се казва грант програмата за хижи и заслони, която ще се осъществи с подкрепата на компанията. Грантът е на стойност 15 000 лева, които ще бъдат предоставени под формата на различни продукти от портфолиото на ТЕД: матраци, спални комплекти, възглавници, завивки и др.

Всички номинирани за грантове хижи и заслони през 2024г. година са избрани за отговарящи на критериите за съответната помощ от номиниращите организации, които добре познават спецификите на планинският туризъм. За да дадем още по голяма представителност, тази година, в етапа на номинации допуснахме за разглеждане и публични предложения, направени чрез анкета до планинарската общност.
До всички предложени за номинации хижи и заслони бяха изпратени мотивационни анкетни карти за събиране на необходимата за изпълнението на гранта информация. На база отговорите на анкетите е финализиран списък с хижите и заслоните, които се борят за грантовете. Всички номинирани за подкрепа хижи може да видите тук

За гранта на “Уютна хижа” с Матраци ТЕД са номинирани хижи и заслони, които се справят добре със стопанисването, но имат спешна нужда от смяна на матраци, недостиг на спални завивки и възглавници или необходимост от смяна на вече изхабени такива. 

За да допълним гранта, към дейностите свързани с изпълнението му ще могат да се запишат и участват доброволци, които да допринесат за ще още по-голям резултат. В зависимост от нуждите на хижата, доброволци ще могат да се включат в транспортирането на продуктите и декорирането на новите спални помещения. За по-висока ефективност, дейностите по реализирането ще се координират и подпомагат от организаторите на кампанията „Хижа на годината“. Записването за участие в доброволческите акции ще става на сайта https://huts.360mag.bg/dobrovolci/ , където е поместена и цялата информация за тазгодишната кампания, подкрепяща планинския туризъм

Победителите във всички грантове ще бъдат избрани с публично гласуване, което се провежда онлайн на huts.360mag.bg, в периода от 15.05.2024г. до 25.09.2024г. 

ГЛАСУВАЙ И ТИ – Помогни да изберем най-достойните за подкрепа

Всичко за механиката за изпълнение на грантовете тази година четете ТУК!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.