Пирин Галов и Павлин Райчев пробягаха „Ком-Емине“ с кауза

Те се впуснаха приятелски по пътеката Ком-Емине в подкрепа каузата на фондация "Ела и ти"

0
 

Сподели

Shares
Пирин Галов и Павлин Райчев в опит за най-бързо тандемно преминаване на "Ком-Емине"
Павлин Райчев и Пирин Галов: Приятелски по пътеката Ком-Емине под 5 дни в подкрепа каузата на фондация „Ела и ти“

Ултрамаратонците Пирин Галов и Павлин Райчев си поставиха ново предизвикателство: Приятелско бягане по пътеката Ком-Емине под 5 дни, в подкрепа каузата на фондация „Ела и ти“.

Двамата стартираха от връх Ком на 9 октомври, в 7:00 ч. Ултрабягането им ще бъде по емблематичното трасе на „Ком-Емине“ от над 580 км, Д +20000 м.

Въпреки проблемите, които Павлин имаше, двамата финишираха успешно за 5 дена, 14 часа и 10 минути. Докато те бяха по трасето и се бориха с лошото време, а Павлин с болки в краката, по сметката на фондацията бяха набрани 3781, 45 лева. Те ще бъдат използвани за закупуване на специална количка, на стойност 10 000 лв., която дава възможност на деца в неравностойно положение да се докоснат до красотите на нашата природа и да видят с очите си гледката от високи върхове.

Проследяване на техния опит и сравняване с други бягания: http://fkt.bg/Маршрут/ком-емине-е-3/ком-емине-е-3-пирин-и-павлин-2024

Пирин Галов и Павлин РайчевПирин Галов и Павлин Райчев избраха за кауза на своето предизвикателство събирането на средства за закупуване на специализирана количка в подкрепа дейността на фондация „Ела и ти!“, която работи в подкрепа на хората в неравностойно положение – със затруднена или невъзможна подвижност.
Как да подкрепите каузата, разберете на сайта на фондацията тук.
Може да го направите и с SMS на номер 17777, с текст DMS ELA.

Пирин и Павката бяха част от един от трите отбора на „Ела и ти“ в провелото се преди седмица състезание „По стъпките на Алеко“.

Пирин и Павката бяха част от един от трите отбора на "Ела и ти"
Пирин и Павката бяха част от един от трите отбора на „Ела и ти“ (снимка: Елена Караилиева)

За фондация „Ела и ти“

Вече 7 години над 250 души с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци влизат в пещери, участват в състезания по планинско бягане, плават по реки и язовири, качват зимни върхове, летят с парапланер. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.