Светулки RUN: бягай благотворително на 1 октомври!

Каузата тази година е насочена към събиране на средства, които ще бъдат разделени в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи" и единственото в България Национално читалище на незрящите

0


Дата на събитието: 01.10.2024

Сподели

Shares

Светулки RUNНа 1 октомври 2024 г. от 20:00 ч. ще бъде даден стартът на благотворителното бягане „Светулки RUN“, което ще се проведе паралелно в няколко български градове: София, Пловдив, Бургас и Плевен.

Инициативата, която се реализира в подкрепа на трудноподвижни или незрящи хора, ще се проведе за седма поредна година, като през изминалите 6 издания са събрани и дарени над 40 000 лв.

Каузата тази година е насочена към събиране на средства, които ще бъдат разделени в подкрепа на Фондация „Очи на четири лапи“ и единственото в България Национално читалище на незрящите.

Събитието „Светулки RUN“ не е със състезателен характер. Няма да има времеизмерване, официално класиране, награждаване с медали. Въпреки това, всеки е свободен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи. Разстоянието е 5 км.

Незрящият Виктор Асенов, който в неделя завърши 85-километровата дистанция на К3 ултра, а само седмица преди това – 60 км на Пирин ултра, призова от своя профил във Фейсбук:

Дори да не бягате – елате, за да подкрепите каузите. Стартовото дарение е в размер на 10 лв, като всеки може да направи по-голямо. Аз също ще оставя дарение, защото знам колко е смислено училището за кучета водачи.

Бягането в столицата ще се проведе в Борисовата градина, като регистрацията на участниците ще бъде до езерото „Ариана“ от 19:00 до 19:50 ч.

Всички подробности може да видите във Фейсбук събитието.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.