“Девин” ЕАД официален партньор на „Хижа на годината“ 2024

Популярната минерална вода припозна инициативата за своя кауза

0
 

Сподели

Shares

Водата е най-важният ресурс за всяко живо същество на планетата, като без нея животът би бил немислим! Целите на кампанията „Хижа на годината“ естествено се вписват в идеологията на “Девин” ЕАД като компания, която се грижи за обществото и околната среда и желае да подпомогне свързването на хората и природата за един по-здравословен живот. Ето защо се радваме, че една от най-любимите български марки минерална вода, „Девин“, тази година е наш партньор в инициативата “Хижа на годината”, осигурявайки тази безценна течност за всички наши мероприятия и за доброволците ни. 

„Девин“ ЕАД е създадена през 1992 г., като оттогава компанията е лидер на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Компанията е и ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България. „Девин“ ЕАД е част от белгийската група Spadel – водещ производител в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

В своята над 30-годишна история „Девин“ е неизменен новатор и двигател за развитието на сектора на минералните и изворни води в България. Поддържа високо качество на своите продукти, работи с грижа за своите служители, за местната общност и природата в района на гр. Девин, както и за безопасността и здравните ползи за потребителите. 

Брандът може да се похвали с наличието на различни престижни международни сертификати като:

  • B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите социални и екологични стандарти и поемащи дългосрочен ангажимент за положително въздействие върху обществото. 
  • Тя е и сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от международната консултантска организация по климата CO2logic и утвърдена от акредитирания и независим сертифициращ орган Vinçotte. 
  • Това е и първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт. 
  • Сертификат Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план също е част от портфолиото. 

Трите капки на DEVIN са лаконичен израз на мисията на компанията. Синята капка носи уникалните качества на дълбочинната термална вода, извлякла минерали от 9 вида скали. Чистота и деликатна същност на розовата капка на DEVIN Изворна са потвърдени от пчелите, отглеждани от компанията в района на извора. На всеки три месеца проби от техния полен биват анализирани по 22 показателя за наличие на тежки метали и пестициди, като всички изследвания досега показват пълно им отсъствие и доказва чистотата на DEVIN Изворна и на района. 

Зелената капка на DEVIN Газирана събира в едно познатата нискоминерализирана вода DEVIN с фина газировка от естествен произход. 

От компанията вярват, че преминаването към кръгова икономика и устойчив бизнес може да стане само с предприемане на практически и лесно измерими действия. Така се появява бутилката DEVIN, изработена от 100% рециклиран PET материал. По този начин се редуцират отпадъците, пести се място за съхранение и като общ ефект се намалява въглеродния отпечатък и вредните емисии в природата. С бутилки като тези се оползотворяват опаковките от консумираните продукти и се подпомага връщането им в кръговата икономика.

„Девин“ ЕАД е отговорна компания, която инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието. 

Компанията е инициатор на “Влез в Зеления кръг на „Девин” – най-мащабната инициатива за въвеждане на екологичните теми в българските училища. Този дългосрочен проект цели да формира нов тип култура в отношението към природата, като създава поколения от устойчиво мислещи, екологично съзнателни хора, способни да направят най-добрия избор за своето бъдеще и това на планетата.

През 2024 г. продължава съвместната инициатива „Влез в зеления кръг. Бъдещето е в наши ръце“ на „Девин“ и Българско движение „Син флаг“ за мащабно въвеждане на екообразованието у нас по международната програма „Екоучилища“. Инициативата е подкрепена от МОСВ и от МОН.

Подпомагат се и различни инициативи на община Девин, както и двете гимназии в града. Осигурени са стипендии на учениците от защитената специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“ в Професионалната гимназия по електротехника „А. С. Попов“.  Компанията допринася също за центъра за извънкласни дейности, детският футболен отбор и риболовния клуб в града.

„Девин“ ЕАД участва активно в успешно завършилата тригодишна програма в помощ на възстановяването на опожарената гора в зона „Сечемека“, която разработват съвместно с горското стопанство на град Девин след пожарите през 2020 година. Проектът има за цел почистването и залесяването на 10 дка от местността в района на извора. Компанията не само финансира проекта, но също така в продължение на 3 години над 100 служителя участват с доброволен труд в залесяване, разчистване и облагородяване на местността. 

„Девин“ активно подкрепя и различни кампании на БЧК в страната,  както и местни хранителни банки за множество спортни, социални и културни събития.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.