Сърфист открадна шоуто на олимпиадата в Париж

Не липсват и комични моменти: фотографи дебнат отвсякъде

1
 

Сподели

Shares

Атрактивен и екзотичен, за хора, живеещи далеч от големите вълни на океана, сърфът успява да се наложи като олимпийски спорт. След Токио 2020, спортът е част и от Париж 2024, а както личи, ще бъде включен и в олимпийската надпревара през 2028 година.

Габриел Медина
снимка: Джером Бруйе / Олимпиада Париж 2024

Състезанията по сърф се провеждат край остров Таити, който е френска територия, и там условията го позволяват. Надпреварата в сърфа все още е в начална фаза, но впечатляващи изпълнения, уловени от фотографите, приковават вниманието на публиката. Такава е снимката на бразилеца Габриел Медина, направена от фотографа Джером Бруйе, който е успял да го заснеме в перфектния момент.

На снимката Медина и сърфът му са във въздуха, а атлетът е застанал прав с вдигната победоносно дясна ръка… и сякаш е застинал във времето, летейки над водната повърхност. Изключително рядък кадър, който вече завладя социалните медии и сигурно ще донесе награда на автора си.

Медина е не само атрактивен, той заслужи най-високата оценка от всички останали в едно изпълнение – 9.90 и  също така успя да се класира на четвъртфиналите с общ резултат от всички изпълнения 17.40, който му отреди трето място.

Вижте още: Сърфът – олимпийски спорт?

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Gabriel Medina (@gabrielmedina)

Не липсват и комични моменти, също уловени от обективите, като леко конфузния момент за този състезател:

Въпреки, че няма да усетят вълненията на Олимпийското село, състезателите по сърф ще се радват на красотата на таитянското крайбрежие. Те са настанени в луксозен 126-метров круизен кораб Aranui 5, който е закотвен в лагуната на около 10 км от мястото на провеждане на игрите в залива Теахупо’о. На борда му в момента има 28 състезатели по сърф от 19 делегации, всеки е сам в стая, която е оборудвана с двойно легло. В своя инстаграм профил перуанката Сол Агире е показала стаята си, която е украсена с гирлянди от цветя и има гледка от люка към покритата с джунгла хълмиста местност.

Вижте още: Сърфът в България – едно вълнуващо приключение

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Браво на сърфиста – смел мъж, браво на фотографа – талант

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.