Силвия Рашкова постави 3 нови национални рекорда по свободно гмуркане

С това нейните официални национални рекорди стават общо 8

0
 

Сподели

Shares
Силвия Рашкова, свободно гмуркане
Силвия Рашкова (снимка: @daanverhoeven)

По време на състезанието Freedom Depth Games AIDA в Ларнака, Кипър, от 31 май до 2 юни 2024 г., Силвия Рашкова постави 3 нови национални рекорда по свободно гмуркане* за България. Освен това тя спечели първо място в трите дисциплини при жените, и си осигури и първо място в генералното класиране. С това нейните официални национални рекорди стават общо 8 и тя е единствената жена в България, слизала на дълбочина от 60 метра само на един дъх.

Силвия Рашкова е сертифициран инструктор към международната федерация по свободно гмуркане AIDA, инструктор в единственото училище по свободно гмуркане в България Seanomad, както и национален състезател и рекордьор.

* Свободно гмуркане наричаме всяко гмуркане на един дъх – поемаме въздух на повърхността, гмуркаме се надолу и после излизаме, като през това време не дишаме от допълнителни устройства, бутилки и т.н.

Вижте още за постиженията на Силвия от миналата (2023) година: Силвия Рашкова постави 4 национални рекорда в 4 дни, постигайки -50 м в свободно гмуркане на един дъх

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.