Спортен клуб „Ай Рън“ е новият организатор на ултрамаратон „Пирин Ултра“

Варненският клуб поема организацията на емблематичния „Пирин Ултра“, но ще продължи да разчита на техническата и планинска експертиза на създателя на събитието ЕКСКО Клуб за провеждане на състезанието.

0
 

Сподели

Shares
Пирин Ултра
снимка: Александър Вълчев

Считано от 2025, СК „Ай Рън“ поема организацията по провеждането на един от най-големите планински ултрамаратони в България. Създател на „Пирин Ултра“ е Спортен клуб „ЕКСКО“ Клуб, а първото издание на състезанието се провежда през 2016 г. В годините „Пирин Ултра“ добива световна популярност, като три издания на състезанието са част от Световните серии по Скайрънинг; едно от трите квалификационни състезания в Европа за Hardrock. През 2024 г. събира над 1000 участници от 39 държави.

Спортен Клуб „Ай Рън“ е основан през 2014 г., като основната му цел е да подпомага глобалната тенденция на развитие на спорта и здравословния начин на живот, като развива спортна дейност в България. Клубът е организатор на едни от най-големите и популярни спортни събития в страната – ултрамаратона „Трявна Ултра“, който през 2025 г. ще отбележи своята 10 годишнина и небезизвестната планинска ултра „Коджа Кая“.

С богат опит, умения и технически познания в организирането на големи спортни мероприятия, сега „Ай Рън“ поема и дейността по организиране на „Пирин Ултра“. ЕКСКО Клуб ще предоставя необходимата техническа и планинска експертиза като съдейства и подпомага новият организатор, както в процеса на подготовка на събитието, така и на терен.

„Пирин Ултра“ ще продължи да предоставя едно от най-екстремните и вълнуващи преживявания и да събира бегачи и любители на планината от цял свят. Пирин планина и нейните пътеки и върхове ще очакват състезателите и през 2025 година!

Photo: © Alexander Valchev

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.