World Rookie Tour sk8 2024: Диан Петков и Цветелина Христова са победителите от надпреварата в Царево

Състезанието по скейтборд се проведе в дисциплината Парк, което изисква изключително технично каране и много креативност

0
 

Сподели

Shares

World Rookie Tour sk8 2024За втора година в красивия курортен град Царево, в прекрасния X-challenge park, се проведе Sea & Ride Rookie Fest, част от World Rookie Tour sk8 2024.

Българската спирка от тура на брега на Черно Море донесе много емоции, страхотна битка и неповторимия дух на the Black Yeti.

World Rookie Tour sk8 2024Тази година състезанието по скейтборд беше само в дисциплината Парк, което изисква изключително технично каране и много креативност от страна на участниците. Пулът в X challenge park е известен с компактния си, но много агресивен характер. Именно поради това състезателите показаха много разнообразни линии и трикове, а съдиите бяха максимално затруднени.

Битката за първото място при момчетата продължи от квалификациите, чак до последните секунди на последния рън от финалите. Победител за втора поредна година стана Диан Петков от Бургас, следван от Димитър Колев отново от Бургас, а трети стана Петър Петров от София.

World Rookie Tour sk8 2024При момичетата първа за втора поредна година стана Цветелина Христова от София, която показа завиден прогрес в карането си за от предишната година. Всички участници получиха подаръци и награди от най-голямата верига магазини за екшън спортове и ърбън култура в Европа, Blue Tomato, TSG, Red Bull, Pamporovo resort и Ford – Moto Pfohe.

World Rookie Tour sk8 2024Така първенците от Българската спирка на World Rookie Tour sk8 2024, проведена в X challenge park – Tzarevo, гледат към финалите в Прага в края на Септември.

Организатори и участници се разделиха с много усмивки и обещанието, че догодина на 9 август отново ще се съберат пак на същото място за следващото незабравимо преживяване от World Rookie Tour, на морския бряг в България.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.